15 Ekim 2012 Pazartesi

Ziraat Bankası Personel Çalışma Şartları ve Maaşları

Ziraat bankası Kasım ayında Anadolu üniversitesi aracılığıyla yapacağı sınav sonrasında 3500 personel alımı yapacağını duyurmuş ve bu duyuruyla birlikte bir çok memur adayının Ziraat bankası sınavlarına hazırlanmasına sebep olmuştu. bu makalemizde ziraat bankası çalışma şartları nelerdir, maaşları ne kadardır konusunu ele alıyoruz.

Banko Asistanı – Servis Görevlisi – Uzman Yardımcısı – İç Konrolör Yardımcısı – Müfettiş Yardımcısı Kadrolarıyla İlgili Detaylı Açıklama Aşağıda Yer Almaktadır. İşte bu ünvanların görev tanımları ve maddi imkanları:


BANKO ASİSTANI
Mali İmkânlar: 2013 Ocak ayında bu sınavla alınacak arkadaşlardan oluşturulacak gişe işlemlerinde çalışacak görev pozisyonudur. Mevcut sistemde geçici olarak geçici personel çalışmaktadır. Bu sebeple ücret bilgisi yoktur. Banka görevlendirmelerinde eğitim/yol vb. harcırahını alır.

Görev Yeri: Tercihte bulunduğunuz ilin merkezi veya ilçeleridir, diğer şartlar zaten ilanda belirtilmektedir.
Yaptığı iş, Çalışma şartları,  
Görev: 09:00 – 18:00 saatleri arasında şubede gişe işlemlerinde (para yatırma/çekme, bankoda pazarlama vb.) çalışır. Saat 17:30 da müşteriye kapanan işlemler sonrası para kasasını tutturup ana kasaya teslim eder. Şubede tüm kasalar tuttuğunda ekstra bir iş aksiyonu yoksa gün bitmiştir.Çıkış Tazminatı: Yoktur.


SERVİS GÖREVLİSİ

Mali İmkânlar: 1590TL brüt ücretle başlar. Banka görevlendirmelerinde eğitim/yol vb. harcırahını alır.
Görev Yeri: Tercihte bulunduğunuz ilin merkezi veya ilçeleridir, diğer şartlar zaten ilanda belirtilmektedir.
Yaptığı iş, Çalışma şartları, 
Görev: Banka ürünlerinin operasyonu, tanıtım ve satış işlemlerini yürütür. İşin özü ne iş olsa yapar, açıklık doldurur. Ama servislerden (operasyon, krediler) birinde uzmanlaşabilir. Bu alımda dikkat edilecek bir nokta; sınav ilanında 1 yıl bankoda çalıştıktan sonra denilmekte olup pozisyon olarak MİA, MİY, operasyon asistanı olabilirsiniz. Görev pozisyonunda unvana bakılmaz performansa/iş yönetimi/beceri vb. etkenlere bakılır. Tayin hakkı bekleme süresini doldurduktan sonra talepte bulunduğu şubede boşluk varsa mevcuttur. Ayrıca mücbir sebepler de olabilir.

Çıkış Tazminatı: Sözleşmelerinde, 2 yıl içinde Bankadan istifa ederek ayrılmaları ya da iş sözleşmelerinin haklı nedenle Bankaca feshi halinde 5.000 TL tutarındaki eğitim karşılığı cezai şartın ödenmesine dair hüküm bulunacaktır.
UZMAN YRD.

Mali İmkânlar: 2200TL brüt ücretle başlar. Banka görevlendirmelerinde eğitim/yol vb. harcırahını alır.
Görev Yeri: Şubeler, İştirakler (sigorta, emeklilik, leasing vb.)
Yaptığı iş, Çalışma şartları, 

Görev: Şubelerde iş açısından servis görevlisi/yetkilisinden pek farkı yoktur. Ziraat Bankasının Bankacılık Okulunda ekstra eğitim alırlar. Maaş ve unvanda yükselme bakımından servis görevlisi/yetkilisinden şartları iyidir. Hangi unvanda olursanız olun alacağınız görev pozisyonu size daha iyi katkı (yetki, iş, maaş) sağlar. Unvanlar rutin maaş artışı sağlarken görev pozisyonundaki etkinliğiniz maaşınızın artışında dalgalı etki yapar.
Çıkış Tazminatı: Sözleşmelerinde, 2 yıl içinde Bankadan istifa ederek ayrılmaları ya da iş sözleşmelerinin haklı nedenle Bankaca feshi halinde 8.000 TL tutarındaki eğitim karşılığı cezai şartın ödenmesine dair hüküm bulunacaktır.

İÇ KONTROLÖR YRD.
Mali İmkânlar: 2000TL brüt ücretle başlar. Maaştan ziyade harcırah maaşa önemli katkı sağlar.
Görev Yeri: Atandığı yerdeki il merkezinde bulunan şubelerden herhangi birinde yada bölge başkanlığındadır.

Yaptığı iş, Çalışma şartları, Görev:  Görevi ilanda belirtilmektedir. Gezici meslektir. Yaklaşık 3 ayda bir rutin kontrole çıkarlar. Bölgesindeki şube yoğunluğuna göre ortalama 5-8 şubeye giderler. Ayrıca sık olmasa da görev bölgesi dışındaki herhangi bir şubeye de gidebilirler. Bankanın tüm mevzuatını (operasyon, krediler) bilmeleri gereklidir. Günlük değişebilen bir mevzuat akışını unutmamak gerekir. Genel Müdürlük personelidir. Şube ile ilgili mevzuata aykırı işlemleri tespit eder. Uyarı, kınama, ceza vb. işlemler için teklifte bulunma yetkisi yoktur. Belirli bir çalışma süresinden sonra ihtiyaca göre şubelere yönetici olarak atanabilirler.
Çıkış Tazminatı: Sözleşmelerinde, 2 yıl içinde Bankadan istifa ederek ayrılmaları ya da iş sözleşmelerinin haklı nedenle Bankaca feshi halinde 5.000 TL tutarındaki eğitim karşılığı cezai şartın ödenmesine dair hüküm bulunacaktır.

MÜFETTİŞ YRD.
Mali İmkânlar: 2800TL brüt ücretle başlar. Maaştan ziyade harcırah maaşa önemli katkı sağlar.
Görev Yeri: Genel Müdürlüktedir.
Yaptığı iş, Çalışma şartları, Görev:  İlanda görev tanımı yapılmaktadır. Önem derecesi yüksek İç kontrol tespiti, şikâyet, tespit edilen mevzuata aykırı işlemlerde Şubeleri denetler. Haricen bazı dönemlerde (2-5 yıl arası) şubelere rutin denetime de giderler. Gittikleri şubenin amiri konumundadırlar. Uyarı, kınama, ceza vb. işlemler için teklifte bulunabilir ayrıca bazı durumlarda yetkisi de bulunmaktadır. Belirli bir çalışma süresinden sonra ihtiyaca göre şubelere yönetici olarak atanabilirler.Banko Asistanlığı hariç her bir sınava ayrı ayrı girebilirsiniz (şartlarınız tutuyorsa). Fakat her bir sınav için ayrı ücret yatırmanız gerekir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder