3 Ekim 2012 Çarşamba

Alan Sınavı Uygulanacak 17 Alan



 ÖĞRETMEN ADAYLARINA YAPILACAK KPSS ALAN SINAVI NASIL OLACAK?




1-2013 Alan sınavı KPSS öncesi mi sonrası mı olacak?

Bu sorunun cevabı henüz kesin netleşmemiştir. Fakat Memurlara haber olarak tahminimiz 2013 KPSS’nin yapılmasına mütakip hemen sonraki hafta sonu 17 farklı alanda yine KPSS gibi test üsülü alan sınavı yapılacaktır


2- KPSS Ve Alan sınavının toplamından mı puanlarımız olacak?

Evet artık KPSS Genel Yetenek Genel Kültür Puanları + KPSS Eğitim Bilimleri Puanları + Alan sınavı = Yerleştirme Puanı olarak hesaplanacaktır.


3- Alan sınavı hangi alanlarda yapılacaktır?

Dinçerin açıklamasına 2013 Alan sınavı 17 farklı branşta gerçekleşecektir.


4- Bu 17 Alan hangi branşlardır?

Bu 17 alanın hangi branşlar olduğu açıklanmadığı için kesin birşey demek zordur. Fakat tahminlerimize göre yetenek harici tüm branşlara 2013 Alan sınavı uygulanacaktır. BUNLAR (www.memurlarahaber.com) ( Matematik (Öğr) , Türkçe (Öğr) , Fen (Öğr) , Fizik(Öğr) ,Kimya(Öğr) , Biyoloji(Öğr) , Sosyal Bilgiler(Öğr) ,İngilizce(Öğr) ,Almanca (Öğr) ,Fransızca(Öğr) , Sınıf Öğretmenliği (Öğr) , Tarih (Öğr) ,Arapça (Öğr) , Felsefe (Öğr) , Coğrafya (Öğr) , Din kültürü (Öğr) , Okul Öncesi (Öğr)


5- Resim – Müzik – Beden Eğitimi Öğretmenliği Alan sınavı olmayacak mı?

Alan sınavı uygulaması 2007 Yılında da yapılmaya kalkılmış (Hüseyin Çelik Dönemi) Eğitim Sen bu uygulamaya dava açmış ve alan Sınavı yargıdan dönmüştü. Yargı bu üç yetenek Alanından zaten seçilmiş insanların öğretmenlik okuduğunu belirtmiş ve zaten Yetenek sınavı ile öğretmen olanların tekrardan Yetenek sınavına alınamayacağına hikmetmiştir. Bu nedenle bu üç alandan 2013′de Yetenek Sınavı (Alan Sınavı) yapılabileceğine ihtimal getirmiyoruz. Bu öngörümüzde yanılabiliriz ; fakat bu üç alandan Alan yetenek sınavının 2013′e yetişmeyeceğini düşünüyoruz.


6- Tekrardan dava açılırsa Alan sınavı iptal edilebilir mi?

Eğitim Sen’in açmış olduğu 2007 yılındaki davada Alan sınavının uygulanması reddedilmişti. Yeniden yargıya gidilmesi durumunda yine durdurulabileceği olası ihtimaldir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder